Nachtpauwoog
Saturnia pavonia, Linnaeus 1758
Deze soort behoort tot de nachtpauwogen, de Saturnidae.
Hier is een mannetje afgebeeld.
De vlinders vliegen vanaf begin april tot begin juni. Mannetjes vliegen bij zonnig weer in de middag in een snelle vlucht op zoek naar een vrouwtje. Zij lokt het mannetje door middel van feromonen. Door zijn geveerde antennen is het mannetje in staat stoffen waar te nemen in een verdunning van 4ppm (4 deeltjes per miljoen deeltjes). Door hun snelle vlucht kunnen ze gemakkelijk verward worden met dagvlinders.

1/250 sec. | F : 5,6 | 140mm.
30 maart 2015 | Balloërveld (Dr.)
Spanwijdte: 60 - 85mm.
ei
|
rups
|
pop
|
imago
|
copula
|
Terug diversen
1 / 7