Wilgenhoutrups
Cossus cossus
Een grote nachtvlinder. Ik denk, dat het de grootste niet-pijlstaart is. Met grootste bedoel ik 'zwaarste'. Het is een gewone soort, die overal gevonden kan worden. De meeste waarnemingen worden in het westen van het land gedaan. Dat is eigenlijk vreemd, omdat er minder waardbomen staan dan in het oosten.
De vlinders hebben geen roltong, waardoor ze geen voedsel kunnen opnemen. Zodra de vlinder is uitgekomen, begint het vrouwtje met het verspreiden van feromonen om de mannetjes te lokken.

1/100 sec. | F : 5,6 | 120mm.
13 juli 2017 | Haren (Gr.)
Spanwijdte: 70 - 90mm.
ei
|
rups
|
pop
|
imago
|
copula
|
Terug diversen
1 / 3